Saltar ao contido

A Filloa de Lestedo e os Xenerais da Ulla fanse un oco na LVII Feira do Cocido de Lalín

As Filloas de Lestedo e os atranques dos Xenerais da Ulla estiveron presentes por primeira vez no día grande da LVII Feira do Cocido de Lalín, celebrada onte na capital do Deza. Unha presenza froito do acordo de irmandamento entre a Festa da Filloa de Lestedo e a Feira do Cocido de Lalín asinado a principios de mes polos alcaldes de Boqueixón, Ovidio Rodeiro Tato, e de Lalín, Xosé Crespo Iglesias.

Un alcalde que salientou a “emotiva irmandade entre o Cocido de Lalín e a Festa da Filloa de Lestedo, arroupada polos xenerais da Ulla, que terá a súa contrapartida o próximo 9 de marzo, cando o Cocido será o protagonista do Xantar da Filloa”. Un atranque ante milleiros de persoas ofrecido por Uxía e José Canabal, xenerais de Boqueixón, a lomos dos seus respectivos cabalos.

Así mesmo, Ovidio Rodeiro aproveitou a súa presenza no palco de autoridades para promover o consumo de filloas de Lestedo entre personalidades como o presidente da Xunta, Alfonso Rueda; o embaixador do Xapón en España, Takahiro Nakamae; o delegado do Goberno en Galicia, Pedro Blanco; o presidente da Deputación de Pontevedra, Luís López; o presidente da Real Federación Española de Fútbol, Rafael Louzán; así como gran parte do Goberno da Xunta (cos conselleiros/as de Presidencia, Educación, Sanidade, Cultura, Medio Rural e Emprego); ou os novos comendadores do Cocido.

DegustacionFilloaLestedoCocidoLalin

Showcooking e xantar do Cocido

A próxima semana terá lugar a devolución da visita a Boqueixón por parte da Feira do Cocido. Así, o luns 3 de marzo, o chef Álex Iglesias, do restaurante Cabanas, protagonizará un showcookin sobre o Cocido de Lalín. Será ás 19:00 horas no local social de Lestedo. A entrada é de balde, sendo precisa inscrición previa en www.festadafilloadelestedo.gal.

A maiores, o domingo 9, a XLII Festa da Filloa de Lestedo ofrecerá un Cocido da Filloa, elaborado tamén polo cociñeiro Álex Iglesias. Un auténtico cocido lalinense con filloas de Lestedo e carnes propias desta terra que poderá degustarse a partir das 14:30 horas no pavillón de Lestedo, cando remate o pregón e os atranques dos Xenerais da Ulla.

O Xantar da Filloa terá un prezo de 37 euros para persoas adultas, 12 euros para o menú infantil (de 6 a 12 anos) e de balde para rapazada menor de 6 anos. O menú estará composto por un Cocido Completo (sopa de cocido, cacheira, lacón, costela, entrefebrado, polo, morro, orella, chourizo ceboleiro, unllas, rabo, grelos, pataca, garavanzos e faldra de tenreira galega), bebidas e sobremesa (filloas e outros doces). Inscricións ata o 4 de marzo en www.festadafilloadelestedo.gal.  

Ir o contido Click to listen highlighted text!