Saltar ao contido

O showcooking ‘Orixes Galegas’ e a Escola Filloeira esgotan as súas prazas

A Festa da Filloa de Lestedo, declarada de Interese Turístico Nacional, iniciará este domingo 2 de marzo o seu programa ‘Filloa Cooking’ rexistrando unha gran acollida. De feito, dúas das actividades xa esgotaron as súas prazas.

O primeiro deles é o Showcooking ‘Orixes Galegas’, que terá lugar este domingo na Carpa Gastro. Ás 12.00 horas, o chef Alberto Lareo, do Restaurante Maina, protagonizará unha sesión na que presentará diversos pratos coa Filloa de Lestedo como principal ingrediente. Para iso, utilizará produtos de Orixes Galegas (de Cmf Celtaporc e Celtagal), especializada en porco celta. Estas receitas combinaranse cos viños da adega Castrobrey, que estará representada por Ramón Blanco, e cos xeados de Xearte Briggitte, sobre os que falará Brígida Hermida. Unha completa actividade que xa ten as súas cincuenta prazas reservadas.

Pola súa banda, a primeira proposta que colgou o cartel de completo foi a Escola Filloeira. Unha trintena de prazas xa foron reservadas para nenos e nenas de ata 16 anos. Neste caso, será o chef José Manuel Mallón quen oriente aos participantes na arte de elaborar as auténticas Filloas de Lestedo.

O programa ‘Filloa Cooking’, que se desenvolverá ata o vindeiro xoves 6 de marzo, conta coas últimas prazas dispoñibles para o showcooking do Cocido de Lalín, que se desenvolverá o luns 3 de marzo ás 19.00 horas e que correrá a cargo do chef Alex Iglesias, do Restaurante Cabanas. Do mesmo xeito, quedan os últimos pases para a actividade Lestedo sen glute, que se organiza en colaboración con ACEGA e que contará coas receitas do chef Roberto Balado, do Restaurante Ou Balado, e do chef José Manuel Mallón.

Todas as actividades son gratuítas, previa inscrición nos formularios da nosa web. Anímate a descubrir o potencial gastronómico da Filloa de Lestedo!

Ir o contido Click to listen highlighted text!